dsc_0004

-Festfin, uten å være stivpyntet

 

Om bord i Lofotens flaggskip for den mer eksklusive dame-og herremoten, har mannskapet for tiden sin fulle hyre med å anrette det mange kommer til å gå på fest i frem mot jul.

Og ikke minst, det som blir julebord-antrekket 2016 for den klesbevisste.

Tom René Reppe står rede til å kle deg opp, og han vil nok utfordre deg litt på hva du kanskje hadde tenkt å iføre deg.

-Man skal selvfølgelig være kledd for anledningen, men det betyr ikke nødvendigvis svart dress, hvit skjorte og slips, påpeker Tom René.

Han vil i stedet at du skal tenke at det du ifører deg skal være sammensatt av noe som kanskje er litt røft, litt fint og noe som bryter litt.

-Samtidig skal det selvsagt matche. Det kan for eksempel bety ei dongeribukse som er litt rocka, ei pen dressjakke og kanskje sokker som stikker seg litt ut. Men som likevel passer sammen, foreslår Tom René.

Han vil ikke gå så langt som å advare mot en en tradisjonell dress, men gjør samtidig oppmerksom på at man ut i fra dagens trender, kan risikere å føle seg litt for stivpyntet med dress og hvit skjorte på fest, for vi er kort oppsummert blitt noe løsere i snippen etter hvert.

Men det finnes fortsatt absolutter:

-Dressjakke er et minimum på julefester og julebord, slår Tom René fast.

Samtidig har det rent mye vann i havet siden dongeri og joggesko kunne medføre at du ikke slapp inn på et utested.

-Men hva med prislappen på denne julemoroa! Dette kan vel bli stygt?

-Ikke nødvendigvis, men det er jo alt etter hvordan man ser det. Og de som kommer til oss, er nok ikke de som velger butikk ut i fra lavest mulig pris. Men vi skal klare å kle deg opp for julens festligheter for et sted mellom tre og fire tusen.

-Hva med den klassiske svarte dressen?

-Ja, vi har den også, men den er for tiden marineblå. Altså så mørkeblå at den nesten er svart. Den er veldig anvendelig, og kan brukes i mange sammenhenger.

-Er det andre trender, som er veldig her og nå?

-Da vil jeg si at jordfarge og kamel er veldig populært for tiden. Både gensere og jakker i disse fargene er etterspurt.

-Og merkene kundene dine vil ha?

-Da vil jeg svare Matinique og Tiger of Sweden. Særlig sistnevnte er veldig i tiden.

Tom René har for øvrig et stalltips til deg som har lest helt ned hit:

-Det er nå utvalget er på topp. Butikken er fylt opp, og gjort klar for de kommende ukene da alle skal kle seg for fest.

Med andre ord: Vær tidlig ute, så får du mest å velge i!