dsc_0047 Et champagneglass trenger ikke være høyt og slankt.

-Disse Champagneglassene fra Magnor kalles Champagneskåler, forteller May Britt Nerland, innehaver av Huset Glass & Interiør i Lofotsenteret.

Sammen med kollega May Hilde Berntsen prøveskåler hun til ære for fotografen, og det hører faktisk med til historien at en kunde som kom innom butikken under fotoseansen like gjerne kjøpte fire glass etter å ha sett de stå på disken med noen passende bobler i.

Rett nok koster glassene 299 kroner stykket, men all den tid de selges enkeltvis, egner de seg både for gavebruk og en serie man kan komplettere etter hvert.

-Glassene kommer i fire farger, og de er svært dekorative, i tillegg til å være gode å drikke av, mener kollegene Nerland og Berntsen.

De har travle dager, for høsten er tiden for veldig mye av det den tradisjonsrike interiørbutikken i senteret har i hyllene.

-Fargerike kasseroller, tekstiler og ikke minst stearinlys, forteller Nerland om, når vi spør om høstens bestselgere.

-Og ikke å forglemme, sjokolade, sier hun.

Det høres sikkert ut som en overdrivelse, men i skrivende stund står det faktisk en hel pall med eksklusiv sjokolade og venter på å bli pakket ut.

Ifølge Nerland har sjokolade, kaffe, te, pesto og balsamico kommet for fullt som vertinnegaver og små oppmerksomheter. En funksjon vinflaskene har hatt en god stund, som hun mener er i ferd med å avta noe.

For de som virkelig skal kjøpe noe som er ekstra eksklusivt er de robuste emaljerte jerngrytene fra Le Creuset, populære, selv om de av naturlige årsaker er i det øvre prissjiktet.

-Grytene kommer i ulike, friske farger, og nå har de også fått metallhåndtak slik at de kan settes i stekeovnen. Grytene er så dekorative at de kan settes rett på bordet, mener Nerland.

Men du trenger heldigvis ikke kjøpe ei eksklusiv gryte for å skape høststemning.

-Mange kommer innom bare for å kjøpe seg noen fargerike, lange lys med lang brenntid. Vakre lys skaper en fin stemning, og selv om det er kvalitetslys, så slipper du unna med en tier for flere av lysene i hyllene våre, sier Nerland.

dsc_0052

dsc_0055